Het Friese Museumdorp te Allingawier - Ligplaats van de Sterna

En als je eenmaal weer afgemeerd bent, na een prachtig trip met de Sterna, dan kan je altijd natuurlijk dit combineren met het bezichtigen en ervaren van het Erfgoed, en dat op een nieuwe manier ontdekken!

In het Friese landschap onberoerd door de tijd ligt Het Friese Museumdorp.Het karakteristieke terpdorp werd ooit bestempeld als één van de tien mooiste plaatsen van Nederland. Een schilderachtig dorpje net beneden de afsluitdijk in Allingawier.

Het perfecte dagje uit. Snuif de zoete geuren op van de ambachtelijke bakkerij. Proef de lekkernijen. Zie de dorpsschilder zijn kunsten vertonen en bezoek de echte smidse. Wandel verder door het dorp naar de museumboerderij en ervaar het leven van een Fries boerengezin van de afgelopen eeuwen alsof ze even een ommetje aan het maken zijn.

Geniet van een lekkere kop koffie of lunch in Restaurant “It Ferhaal”. Een plattelandsschuur met glazen puien en vergezichten rondom. De huiselijke gezelligheid en rust zal u verassen, terwijl de kinderen vrolijk in de speeltuin rondrennen. Schijnt de zon? Verken dan in een roeibootje de prachtige omgeving. En dit is nog lang niet alles.

Het Friese Museumdorp waar Cultuur en vermaak hand in hand gaan!

 

Read 498 times
TOP